Sfântul Gheorghe, tradiții și obiceiuri. Ce e complet interzis să faci azi, 23 aprilie? E mare păcat

Sfântul Gheorghe, tradiții și obiceiuri. Ce e complet interzis să faci azi, 23 aprilie? E mare păcat

stăzi, 23 aprilie, creștin ortodocșii de pretutindeni îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință. Așadar, conform tradiției populare, există anumite interdicții ce trebuie respectate cu sfințenie. Sfântul Gheorghe, tradiții și obiceiuri. Ce e complet interzis să faci azi, 23 aprilie? E mare păcat

Calendar ortodox 23 aprilie. Astăzi, munca pe câmp și treburile casnice sunt interzise. Totodată, în această zi nu se tricotează și nu se coase, conform tradiției populare.

De asemenea, obiceiurile din popor arată că oamenii nu trebuie să măture sau să spele prin gospodărie. Creștin ortodocșilor le este interzisă și prelucrarea lânii de sărbătoarea Sfântului Gheorghe. Important de menționat este și că astăzi oamenii nu trebuie să împrumute nimic, pentru a se feri de farmece. Sfântul Gheorghe, tradiții și obiceiuri. Ce e complet interzis să faci azi, 23 aprilie? E mare păcat În ziua de 23 aprilie, oamenii trebuie să se împace cu vrăjmașii lor și să se ferească de orice posibilă ceartă. În această zi credincioșii trebuie să fie atenți să nu doarmă cât timp soarele se află pe cer, altfel se vor simți amorțiți pe tot parcursul anului.

Un alt aspect foarte important este mersul la biserică. Astfel, credincioșii trebuie să se roage pentru sănătatea lor, a vrăjmașilor și a apropiaților. Cu ocazia acestei zile se dă și pomană spre pomenirea sufletelor plecate către Dumnezeu. Oamenii trebuie să facă și milostenie față de cei săraci și să se îngrijească de cei bolnavi. Nu trebuie uitat nici faptul că astăzi trebuie să aprindem lumânări pentru copiii nebotezați și cei care s-au stins. Sfântul Gheorghe, tradiții și obiceiuri. Ce e complet interzis să faci azi, 23 aprilie? E mare păcat

În ziua Sfântului Gheorghe credincioșii scot apă din fântână pentru a se spăla cu ea pe față. Potrivit tradiției populare, această apa este numită „apa neîncepută”.

O altă tradiție spune că, în dimineața zilei de 23 aprilie, fetele merg pe ascuns în pădure pentru a culege mătrăgună și năvalnic. Amintim că acestea sunt ierburi otrăvitoare. În popor, acestea erau puse în pod sau sub streașină, pentru a atrage pețitori bogați.

Acesta este acatistul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, căruia toți credincioșii trebuie să-i acorde atenție în această zi sfântă.

Sursa: capital.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.